BIST 100 Endeksi son günlerde 9600-9700 bandı dahilinde hareketlilik sergiliyor. Endeks 9700 direnci ve üzerinde güç kaybına uğrarken, 9600 desteğine gerilemelerde destek ile karşılaşıyor. Hatırlanacağı üzere TCMB toplantı metninde faiz indirim sinyali olarak algılanan bazı ifadelere yer vermişti. TCMB’nin toplantı metnindeki ifadeleri gevşeme adımı için zemin oluşturduğu beklentisine neden olurken, BIST 100 Endeksi karar sonrasında gelen alımlar öncülüğünde 9700 direncine doğru hareketlilik gösteriyor. BIST 100 Endeksi’nde orta vadeli alçalan kanalın üzerine yönelim sonrasında yukarı hareket korunuyor. Dolayısıyla da endekste orta vadeli görünümün güçlenme eğiliminde olduğunu söyleyebiliriz. SPK Başkanı İbrahim Gönül’ün açığa satış yasağının kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtmesinin de BIST’i destekleyici bir gelişme olduğunu belirtelim. Önümüzdeki dönemde yabancıların portföy hareketlerinin seyri önemli olacak. Endekste 9700 direncinin aşılması yükselişin 9800 ve 9900 dirençlerine devamı için öne çıkıyor. 9600 ilk etapta destek konumunda iken, sonraki destek seviyesi 9550’de bulunmaktadır. Endekste kısa vadeli yönün yukarı kalması için 9550 desteği yakından takip edilebilir. Bu seviyenin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir ve trade amaçlı alım yapılabilir. Ancak 9550 desteğinin altına yönelim halinde ise; son dönemde endekste yaşanan yükselişin düzeltmesinin gerçekleştiğini görebiliriz. Dolayısıyla da 9550’nin altına olası geri çekilmelerde temkinli olmakta fayda bulunuyor. Bankacılık endeksinde 13.700 desteği kısa vadeli görünüm, 14.000’nin üzeri ise yükselişin ileri taşınması için izlenebilir. ABD piyasaları haftanın geri kalanında ağırlıklı olarak kapalı olduğundan BIST’ye yabancı katılımının sınırlı kaldığını görebiliriz. TCMB Başkanı Fatih Karahan; dezenflasyon sürecinin devam ettiğini, TÜFE’nin Ekim ayında Mayıs'taki zirvesine göre önemli ölçüde gerilediğini ve hizmet sektörü enflasyonunda iyileşme gözlenlendiğini ifade etti. ABD’de açıklanan verilere baktığımızda; GSYH büyümesi üçüncü çeyrekte yıllık bazda daha önce açıklanan %2,8 seviyesinde teyit edildi. Manşet kişisel tüketim harcamaları enflasyonu (PCE) Ekim’de yıllık bazda beklentilere paralel %2,1’den %2,3, çekirdek PCE ise %2,7’den %2,8 seviyesine yükseldi. Fed’in son toplantısına ilişkin tutanaklar, üyelerin enflasyonun düşmeye ve istihdamın güçlü kalmaya devam etmesi halinde faiz oranlarını kademeli olarak indirmenin uygun olacağını değerlendirdiğini ortaya koymuştu.
BIST100:Endekste yukarı yönlü bir başlangıç bekliyoruz. Orta vadeli kanalının üzerinde hareket eden endeks 9700 direncinin üzerine yükseliş gösterdi. 9700 direnç konumunda iken, bu seviyenin üzeri 9800 ve 9900 dirençlerine yönelim için takip edilebilir. 9600 ve 9550 destekler olup, endeksin 9550’nin üzerinde kalması yükseliş eğilimini koruması adına önemli. 9550’nin üzerinde mevcut trade pozisyonları korunabilir ve trade amaçlı alım yapılabilir…
TL Bonolar:İçeride tahvil-bono faizleri dün karışık bir seyir izledi. Gösterge tahvil faizi %40,90, 10 yıllık tahvil faizi ise %29,40 seviyesi civarında hareket ediyor. ABD tahvil faizleri aşağı yönlü hareketler gösteriyor. Gösterge tahvil faizinde %41,00, 10 yıllık tahvilde %30,00 destek seviyeleri olarak takip edilebilir…
USD/TL:Doların küresel çapta güçlenmesi gelişmekte olan ülke para birimlerinde değer kaybına neden oluyor. Dolar kuru son dönemde yukarı yönlü hareketler sergiliyor. 34,70’in kalıcı şekilde alışıp aşılmayacağı önemli olacak. Bu seviyenin üzerinde 34,80 ve 34,90 direnç seviyeleridir. 34,50 ve 34,40 destek olarak izlenebilir…
EUR/USD:1,04 -1,05 bölgesinde kısa vadeli dip oluşumu gösteren parite 1,05 direncinin üzerine tepki gösterdi. Parite Trump’ın ABD başkanı olarak seçilmesinden sonra baskı altında seyir izledi. 1,05’in üzerinde kalıcı olunması kısa vadeli görünümün güçlenmesi ve 1,06 direncine yönelim için öne çıkıyor. 1,05’in altında 1,04 ana destek olarak takip edilebilir…
Yukarıda yapılan hiçbir yorum ve bilginin bütünlüğü, doğruluğu ve değişmeyeceği garanti edilemez. Burada yer alan bilgiler genel nitelikte olup yatırım danışmanlığı hizmeti kapsamında sunulmamaktadır. İfade edilen görüşler hiçbir şekilde ve surette alış veya satış teklifi olarak değerlendirilmemelidir. Bu bilgilerin ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından dolayı doğabilecek zararlardan QNB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. (QNB INVEST) hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmez. QNB INVEST yorumda adi geçebilecek şirket veya şirketlerin menkul kıymetlerini portföyünde bulundurabilir ve/veya bu şirketlere danışmanlık hizmetleri verebilir. QNB INVEST bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda herhangi bir garanti vermemektedir. Bu nedenle bu bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından ve saklanmasından sorumlu değildir. Bu mesajdaki görüşler yalnızca gönderen kişiye aittir ve QNB INVEST’in görüşlerini yansıtmayabilir. Burada yer alan bilgilerin tümü veya bir kısmı QNB Invest’in yazılı izni olmadan çoğaltılamaz, yayınlanamaz veya üçüncü kişilerle paylaşılamaz.